Menyer, ingrediensförteckning, butik

Timbalkost Förslag på frukost och mellanmål

FrukostförslagTimbalkost

Grötfrukost

  • Mannagrynsgröt 2 dl (se grötrecept) Tillsätt 5 g smör.
  • Äppelmos 1 msk (15 g)
  • Standardmjölk 1,5 dl
  • Äggkräm (60 g) + kaviar 1 tsk (10 g)
  • Juice 1 dl
  • Chokladdryck blandas med 2 dl standardmjölk 

Vällingfrukost

  • Vällingpulver blandas med 2 dl standardmjölk och värms. Tillsätt 5 g smör
  • Gräddfil 0,75 dl (80 g) + äppelmos 1 msk (15 g)
  • Juice 1 dl
  • Chokladdryck blandas med 2 dl standardmjölk 
  • 

Äggfrukost

  • Äggkräm (60 g) + kaviar 1 tsk (10 g)
  • Yoghurt 2 dl
  • Banan 1 st (105 g)
  • Juice 1 dl
  • Chokladdryck blandas med 2 dl standardmjölk 
  • 

Filfrukost

  • Gräddfil 2 dl
  • Sylt 1 msk (15 g)
  • Äggkräm (60 g) + kaviar 1 tsk (10 g)
  • Banan 1 st (100 g)
  • Juice 1 dl
  • Café au lait; 1 dl kaffe + 1 dl standardmjölk (varm) 
  • 

Mellanmåls- och kvällsmålsförslag Timbalkost

  1. Yoghurt 2 dl och Banan 1 st (100 g)
  2. Risifrutti 1 st (150 g) och Banan 1 st (100 g)
  3. Nypon-, saft- eller blåbärssoppa 2 dl  och Gräddglass ½ bägare
  4. Vällingpulver blandas med 2 dl standardmjölk och 5 g smör. Servera smörgås eller banan  till.