Kostpärmen

Glutenfri kost Förslag på frukost och mellanmål

Frukostförslag Glutenfri kost

Grötfrukost

  • Risgrynsgröt alt bovetegröt 2 dl (se grötrecept)
  • Sylt 1 msk (15 g)
  • Standardmjölk 1,5 dl
  • Glutenfritt bröd 1 skiva (25 g)
  • Bregott (10 g)
  • Ost eller kallskuret pålägg 1 skiva (15 g)
  • Juice 1 dl
  • Kaffe/te 1 kopp

 Filfrukost

  • Filmjölk 2 dl
  • Cornflakes 2 msk (20 g)
  • Äppelmos 1 msk (15 g)
  • Glutenfritt bröd 1 skivor (25 g)
  • Bregott (10 g)
  • Ost eller kallskuret pålägg 1 skiva (15 g)
  • Juice 1 dl
  • Kaffe/te 1 kopp

 Äggfrukost

  • Kokt ägg 1 st (60 g) + kaviar 1 tsk (10 g)
  • Glutenfritt bröd 2 skivor (50 g)
  • Bregott (10 g)
  • Ost 1 skiva (15 g)
  • Kallskuret pålägg 1 skiva (15 g)
  • Juice 1 dl
  • Kaffe/te 1 kopp
  • Banan 1 st (100 g)
  • 

Vällingfrukost

  • Majsvälling 2 dl
  • Glutenfritt bröd 2 skivor (50 g)
  • Bregott (10 g)
  • Ost 1 skiva (15 g)
  • Kallskuret pålägg 1 skiva (15 g)
  • Juice 1 dl
  • Kaffe/te 1 kopp

Garnera gärna smörgåsarna med någon skiva gurka, tomat eller paprika!

 Mellanmålsförslag Glutenfri kost

  • Banan 1 st (100 g) eller annan frukt
  • Riskaka 1 st (8 g)
  • Bregott (10 g)
  • Kaffe/te 1 kopp
  • Glutenfritt bröd 1 skiva (25 g)
  • Bregott (10 g)
  • Marmelad 1 msk (15 g)
  • Kaffe/te 1 kopp
  • Glutenfritt kaffebröd 1 st
  • Kaffe/te 1 kopp
  • 

Kvällsmålsförslag glutenfri kost

  • Kaffe/te eller buljong 1 kopp
  • Glutenfritt bröd 2 skivor (50 g)
  • Bregott (10 g)
  • Ost 1 skiva (15 g)
  • Kallskuret pålägg 1 skiva (15 g)
  • Frukt 1 st

Garnera gärna smörgåsarna med någon skiva gurka, tomat eller paprika!